Voi jösses. Näin kauniisti sanottuna. 

Monien erinäisten sattumusten jälkeen katsoin äsken televisiota. Siinähän ei itsessään ole mitään sangen erikoista, kuka nyt ei katsois televisiota. Meidän telkkari on vaan siitä erikoinen, että nyt näkyy jo kanavatkin virheettömästi. Helmikuussa, kun odoteltiin tyyppiä syntyväksi, täräytettiin meidän pihasta kolme mäntyä nurin. Ja sen jälkeen antenni on sojottanut päin vi**ua, jos näin voi ilmaista. Ja pienet talvimyräkät, mitä niitä nyt oli siinä ohella marraskuusta lähtien, Keijot, Reijot ja Annelit, heittelivät oksia katolle ja tais vähän antennikin saada osumaa, ainakin siitä päätellen, että tapit olivat katki ja vääntyneitä, ja itse asiassa näytti olevan kaikki johdotkin hapettuneet poikki. Olihan tuo 80-luvun mööpeli jo toki aikakin uusia. 

Että noin puoli vuotta meni kohisten ja sähisten, ei tarvinnu telkkaria paljon availla, tai avattiinkin joka päivä, todetaksemme, että juu ei, taaskaan ei näy kun Yle Teema ja sekin takkuillen. Näin syysiltojen pimetessä olikin hienoa viime viikolla katsoa ekan kerran salkkarit ilman keskeytyksiä. Tai ylipäänsä kolmosta, se kun ei ole näkynyt ollenkaan sitten helmikuun. Antenniasentaja kävi puoli tuntia heilumassa tossa tikkaiden varassa, sen jälkeen käväisi sisällä hörppäämässä kupin kahvia samalla kun läräs telkkarista asetukset kuntoon. Että toimii.

Niin. Erehdyin avaamaan toosan äsken, ja ihan mielenkiinnosta selailin kanavat läpi. Fox tarjosi laatuviihdettä parhaimmillaan. Sara La Fountain, semmonen kokki. Ihan näin itsekin alalla työskentelevänä katsoin mitä mainioimpia vinkkejä tyttöjen iltaan. "Laim-sorbettia shampanjakastikkeessa ja kasa mitävitunerikoisimpia eksoottisia trooppisia eroottisia vitunvaikeanimisiä hedelmiä lautasella". Ai jukra että mä järkytyin. 

Aikani tiirasin kun naikkonen hämmensi samppakaljaa kattilassa. Hykerteli ja ähki hekuman partaalla, kun kattilasta höyrysi niin huumaavat tuoksut. Persikkaa kuoriessaan tuli viimeistään se "iso O", kun oli niin kaunis hedelmä. Ja tuumasi vielä päälle, että "ei ihme että oon kokki kun tää on mulle jotain ihan auforista". Mikä on auforinen? Jos neiti halusi hakea sanaa "euforia", niin pikku virheitä sattuu kaikille. Lopputekstien kohdalla kokki oli suu täynnä sorbettia suupielet valuen, ja tanssi keimailevasti tiskin takana ja lautanen oli lentää nurin ainakin kerran.

Mä en kestä. Mulla ei sinällään ole mitään kyseistä kokkia vastaan, mutta oli kyllä alamme pohjanoteeraus. Tunnustakaa heti, jos joku katsoo kyseistä ohjelmaa ihan vain oppiakseen uusia ruuanlaittoon liittyviä niksejä? Mä opin ohjelmasta sen, että ei niin haittaa jos tukka roikkuu kattilassa ja sormet voi työntää joka annokseen. Sekä sen, että meikkiä ei ole keittiössä koskaan liikaa ja että seksi myy paremmin kuin perinteiset Patakakkoset. Ja sen, että limen voi lausua ainakin neljällä eri tavalla. 

Se siitä. Tulihan katsottua. Vaihdan alaa.