Niin vain arki koitti ja isäntä päätti kunniakkaan urakkansa kotiäitinä, ja palasi takaisin töihin neljän kuukauden savotan jälkeen. Mini-ihminen marssi maanantaina muina miehinä hoitoon, tosin tiistai-aamuna jo ilmoitti ettei aio lähteä, että nukkuu koko päivän. Vartti meni herätessä (minänukunnytenhalualeikkiäkaveleidenkanssamenepois), toinen mokoma vaatteita pukiessa (koskaminäitemenemuuallepoiseionnistupeekele), ja kolmas samanmoinen autoon lastatessa (eiautamenenitseeionnistupeekele). Hoidon pihassa pikkupiru ei suostunut tulemaan autosta pois, mutta heti kun näki tutun hoitajan menevän ovesta sisään, marssi tomerana perään, tökkäsi tädille kirjan kouraan ja sanoi että "luetaas". Sama toistui kolmantena, neljäntenä, ja viidentenä hoitopäivänä. Eli ihan hyvin.

Vaan mitäpä isommat apinakset. 

Sääntö numero 1: Soittavat, kun lähtevät kouluun, ja soittavat, kun tulevat kotiin. 

Eipä ole paljon soiteltu. Ja kun yrittää soittaa jommalle kummalle, ei kukaan vastaa. No, opettaja varmaan olis jo soitellu, jos eivät olisi kouluun ilmaantuneet. Aamulla kyllä soittelevat huvikseen ihan muissa merkeissä, samaten iltapäivällä. Saako mennä sinne tai tänne, voiko syödä sipsejä, missä penaali on, missä takki on... Toinen sankari on ehtinyt koulutaipaleensa aikana jättämään n. 10 kertaa penaalinsa kouluun, samaten läksykirjat, hukassa on vielä yksi huppari. Liikkahousut ja takki ovat sentään löytyneet.

Sääntö numero 2: Koulusta suoraan kotiin, ensin välipala, sitten läksyt

Enpä tiedä. Kotiin kun tulen, niin maito on yleensä sen verran lämmintä, että se on seissyt todennäköisimmin pöydässä jo aamusta asti. Reput on levällään, kirjat pitkin lattioita. Läksyjä ei oo voinu tehdä, koska penaali jäi kouluun. Ihan varteenotettavia selityksiä. 

Sääntö numero 3: Meille ei tule ketään kaveria, ennen kuin vanhemmat ovat kotona

Ketä näitä nyt oli, Matti ja Teppo, Seppokin kävi, Jonna ja Erin kikattelivat nurkan takana kun ajoin autolla pihaan. Kysyttäesä, miten pikkuveljen auto on hajonnut, oli yks iso poika Tero oli kuulemma kävellyt heidän perässään kotipihaan saakka ja tullut hajottamaan auton. Joopatijoo. 

Sääntö-Suomi ja natsimutsi. Säännöt on tehty rikottaviksi. Puhelimet ja avaimet sentään ovat tallella, ja lapsetkin ovat ehjiä. Ehkä se tästä. Oppivatpahan ainakin ehkä jotain, kun heti ekana päivänä läksyjen jälkeen marssivat pihalle leikkimään, ja pam, ovi kiinni. Lukkoon. Juu, on ne avaimet siellä sisällä. Jes. Ehkä olis aika vara-avaimelle. 

Mut on nuo kakarat vaan niin isoja pieniä. Äkkiäkös ne tuolla painelevat pikkuteillä mopolla poliisia karkuun. Mulla on kova luotto...